Restaurant Intens

Regionale producten

Voor de beste producten hoeven we niet ver van huis. De Veluwe, Salland en de IJsselvallei bieden prachtige bedrijven waar we graag mee samenwerken en die door hun bedrijfsfilosofie en door de kwaliteit van hun producten perfect passen bij Restaurant Intens. We stellen enkele van deze bedrijven aan u voor:

De Vijfsprong, Vorden

Zorgboerderij Urtica De Vijfsprong is een biologisch-dynamisch agrarisch bedrijf waar hulpvragers en hulpverleners in een gezonde leefomgeving wonen en werken. Het bedrijf kent vier onderdelen: veehouderij, zuivelverwerking, akkerbouw en tuinbouw. De veertig koeien vormen het hart van de boerderij. Zij leveren de melk en het rundvlees, maar ze zijn ook belangrijk om hun mest die vercomposteerd gebruikt wordt voor een gevarieerd, gezond bodemleven en ter bevordering van bodemvruchtbaarheid. Veel van de producten die in de keuken van Restaurant Intens gebruikt worden, komen van De Vijfsprong.

Klein Swormink, Lettele

Het vlees van de Brandrode runderen van het biologische rundveebedrijf van Berie Klein Swormink is officieel erkend als streekproduct uit de IJsselvallei. Brandrode runderen zijn diepdonkerrood van kleur en hebben een witte vlek op de kop, witte sokjes aan de poten, wit aan de onderkant van de buik en een wit puntje aan de staart. Brandrode runderen vormen een stukje levend cultureel erfgoed. Hollandse meesterschilders vereeuwigden ze eeuwen geleden al. Brandrode runderen vormen het zeldzaamste runderras in Nederland. Ze vervullen een nuttige functie bij het begrazen van natuurterreinen en leveren rundvlees van topkwaliteit: mals rundvlees met een randje vet. Een heerlijke smaakbelevenis!

Vers van Cees, Meerveld

Al tientallen jaren heeft Cees van de Pol zijn biologische kwekerij van tuinbouwproducten en nog steeds kan hij vol verwondering en bewondering kijken naar het groeien en bloeien van zijn gewassen. Zijn passie is ‘leven’ in brede zin. Cees: “Het prachtige aan mijn bedrijf vind ik dat alles om mij heen leeft. Alles wat leeft, heeft elkaar nodig om te kunnen leven, om te kunnen overleven. Die cyclus van afhankelijkheid vind ik heel bijzonder.” Cees verbouwt kruiden, vergeten en bijzondere groenten rechtstreeks van het land, eetbare bloemen, maar ook kakelverse eieren en eigengemaakte honing.

Onze producten komen rechtstreeks van het land en zijn bij voorkeur biologisch geteeld.